3/19/2011

Exmisa forum update



www.exmisa.ro
DREPTUL FUNDAMENTAL DE LIBERĂ EXPRIMARE A OPINIILOR



The contents of the exmisa forum can now be downloaded at (without attachments):
Conținutul forumului exmisa poate fi descărcată aici (fără attachments):

http://hotfile.com/dl/110891956/f6c3ec7/forum_content_2011-03-14.rar.html


Mesaj de la admin (sursă):

postare a lui harababura (harareloaded) de pe exmisa.org:

Salut! Începem o altă etapă... Cred că mulţi o înjură pe aia... Pasărea Phoenix. 
Arhiva
Arhiva cu conţinutul integral al forumului poate fi descărcată de la link-ul disponibil în banda portocalie din antet (pe exmisa.org). Este destul de mare, după cum se vede (132Mb - arhivată, 653Mb dezarhivată). Am păstrat aspectul original chiar dacă asta consumă ceva mai mult spaţiu.
Fişierele ataşate la mesaje nu sunt disponibile deoarece ar fi însemnat încă 3,5Gb. Era prea mult şi făcea mult mai dificilă manevrarea arhivei. A nu se confunda aceste fişiere cu link-urile către diversele materiale postate pe forum. Aceste link-uri către cursuri, filme, broşuri etc sunt (în marea majoritate) actualizate şi funcţionează fără probleme.
Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi puneţi această arhivă şi pe alte site-uri de file hosting (rapidshare, mediafire etc).

Online - Prima etapă
Pentru început forumul va funcţiona în modul următor:

- La adresa http://www.exmisa.org va fi accesibil în format HTML static. Asta înseamnă că poate să fie citit fără autentificare, în exact acelaşi format, însă utilizatorii nu se pot autentifica pentru a scrie mesaje.
- Forumul va fi accesibil în format complet (cu autentificare şi acces pentru a scrie mesaje) la o adresă de IP confidenţială. Cei care cunosc acest IP îl pot accesa şi se pot autentifica pentru a scrie mesaje.
- Dacă acest IP-ul ajunge la... "duşmani" atunci va începe iureşul... IP-ul va fi schimbat şi ne întâlnim în următoarea reîncarnare.
- Periodic (probabil o dată pe săptămână) varianta de la http://www.exmisa.org se va actualiza cu noul conţinut al forumului. Astfel, publicul larg poate citi ceea ce s-a postat între timp.

Online - Etapa a doua
Ulterior forumul va reveni la modul de lucru normal însă până atunci sunt de îndeplinit cerinţe tehnice mai speciale. Nu detaliez aici. Deocamdată ceea ce au realizat "prietenii" noştri este că au îngrădit posibilitatea oamenilor de a scrie pe forum. Dintr-un forum deschis a devenit unul închis. Asta e. Puteţi să le mulţumiţi.
Însă de aici şi până la extincţia sa... este mult wishful (sau o fi witchful?) thinking.

Cum pot ajuta?
Cât despre forum, pentru început acesta (varianta read/only) va fi instalată în mai multe noduri (indendente). Fiecare nod va conţine versiunea HTML static, adică exact ceea ce este în arhivă. Costul unui nod este de 2 sau 3$ pe lună (la godaddy, hostmonster etc). Instalarea înseamnă pur şi simplu copierea fişierelor pe server-ul unde se face "web hosting". După ce s-a realizat asta trebuie să îmi comunicaţi adresa de IP (email către harareloaded la yahoo) iar eu o pun în lista de noduri de acces. Când un nod este "down" se comută automat pe altele care sunt "up".
Cu cât se vor aduna mai multe noduri cu atât flood-ul va deveni mai dificil, dacă nu chiar imposibil practic.

Indicaţii tehnice
În arhivă există fişierul "CUM_INSTALEZ_UN_NOD" unde sunt date detaliile necesare pentru cei care vor să facă asta. Deh, e un test spiritual... să vedem ce fel de echipă suntem.
De asemenea în arhivă (directorul "tools") sunt script-uri pentru linux cu care oricine utilizează acest sistem de operare poate să facă o arhivă HTML pe care să o salveze pe computerul propriu când doreşte. 

Update 14 aprilie 2011
exmisa.ro este setată de ICI pe "hold" adică nu este publicată mai departe în ROTLD, deci domeniul nu este activ, nu poate fi redirectat; Bivolaru a reclamat la poliţie (prin avocaţi) că "lucrările" lui sunt puse pe site fără drept de copyright şi a luat un bon de înregistrare de la reclamaţie, cu el s-a dus la ICI şi a cerut suspendarea domeniului, ICI a refuzat; Bivolaru a mers la judecătorie şi acolo oamenii au fost foarte înţelegători şi au stabilit ca ICI să pună domeniul pe "hold" pînă la finalizarea reclamaţiei lui Bivolaru; deh, hoţul strigă hoţii! :D
Sursa

No comments:

Post a Comment